4.6/5

Klikgebit

Een klikgebit of klikprothese is een kunstgebit dat een vaste hechting heeft met de kaak maar toch uitneembaar blijft. Een loszittend kunstgebit is een van de meest voorkomende klachten bij dragers van een volledige prothese. Wilt u voor uw patiënt geen tijdelijke oplossingen meer, maar een kunstgebit dat nu echt goed op zijn plek blijft? Dan is een klikprothese op implantaten een interessante optie om te overwegen.

Klikgebit

Wat is een klikprothese?

Een klikgebit is een prothese die op implantaten wordt geklikt. Een implantaat is een kunstmatige wortel van titanium die in het kaakbot wordt geplaatst. Aan deze kunstwortels wordt een basisstructuur bevestigd om de prothese te ondersteunen. Twee implantaten zijn voldoende om de prothese vast te klikken en bij vier tot zes implantaten kan de prothese zelfs helemaal worden ingeschroefd. Het grote voordeel van implantaten is dat de kaak niet samentrekt door het ontbreken van natuurlijke wortels. Het voorkomt gezichtsveranderingen bij uw patiënt.

Kennis van implantaatprothesen

Wij zijn vanaf het implantaatontwerp tot aan de basis- en protheseproductie betrokken om uw klikprothesen tot een succes te maken. Hierbij maken wij gebruik van onze jarenlange ervaring en de nieuwste productietechnologieën. Indien gewenst ondersteunt Tandtechniek Brabant uw implantoloog bij de implantaatplanning.

Wij maken de benodigde boren en leveren de implantaten en de constructie. Deze worden door ons ontworpen en vervaardigd: precisie en kwaliteit zijn hierdoor gegarandeerd. Uiteraard maken wij ook het klikgebit, rekening houdend met uw wensen qua vorm, kleur en functionaliteit.

Goedkoop en comfortabel

Een volledige prothese met drukknoppen is bedoeld voor edentate patiënten met een sterk resorptieproces. Knoppen van hoogwaardig materiaal zijn comfortabel en gemakkelijk te hanteren voor de patiënt. De belangrijkste voordelen zijn een optimaal gereconstrueerde retentie, spraakvermogen, kauwcomfort en esthetiek. Naast het veranderen van de kleur van de voortanden, individueel schilderen of gedeeltelijk opnieuw opbakken, wordt dit kunstgebit gemaakt met een optimale pasvorm en retentie en een ‘zelfreinigend’ effect. Voor productei en tandheelkundige behandeling kunt u uw patiënt doorverwijzen naar een van onze gespecialiseerde en professionele klinische tandprothetici.

Uw voordeel

  • De goedkoopste implantaatoplossing
  • Gemaakt van hoogwaardig materiaal 
  • Een sterke verankering
  • Optimale pasvorm en duurzaamheid

Optimale pasvorm en ondersteuning

Voor edentate patiënten met ernstig geresorbeerde uitsteeksels worden alle staafstructuren nu gemaakt in CAD/CAM. Wij bieden u en uw patiënt een breed assortiment aan verschillende CAD/CAM-staven. Dit garandeert de hoogste precisie, permanente fixatie en spanningsvrije stegconstructie. Houdkracht, spreekvaardigheid, kauwcomfort en esthetiek zijn hierbij vanzelfsprekend. Maar wat te denken van kleurvariaties, maatwerkkleuring, gedeeltelijk opnieuw opbakken van het frontelement of standaard ‘zelfreinigende’ modellering? Voor productie en tandheelkundige behandeling kunt u uw patiënt doorverwijzen naar een van onze gespecialiseerde en professionele klinisch tandprothetici. Wij bieden u en uw patiënt een breed assortiment aan verschillende CAD/CAM-staven.

Uw voordeel

  • Gelukkige patiënt
  • Competente ondersteuning
  • CAD/CAM vervaardigde spanningsvrije stegconstructie
  • Permanente fixatie
  • Optimale pasvorm en grip
  • Gemaakt van hoogwaardig kunststof en metaal

Wilt u meer weten over onze klikprothese?

Wij helpen u graag verder met uw vraagstukken. Kom in contact met ons team voor meer informatie over onze klikgebitten.

Waarom kiezen voor Tandtechniek Brabant?

Bij Tandtechniek Brabant kunt u als tandprofessional op één adres terecht voor maatwerk op het gebied van protheses en frames, kroon en brugwerk, beschermen, rebasen, correctie, reparatie en vernieuwing van kunstgebitten. 

Met onze jarenlange ervaring staan wij voor alles op het gebied van tandprothetische zorg.

Kom in contact met ons team

Tandtechniek Brabant is dé specialist voor uw klikgebit in Breda. Ook voor uw andere vraagstukken kunt u bij ons terecht.

Maak kennis met ons team

Vorige
Volgende

Onze vestiging van Tandtechniek Brabant in Breda

Tandtechniek Brabant
Dr Struyckenplein 61
4812 TA Breda

Kom in contact met Tandtechniek Brabant

Bij Tandtechniek Brabant kunt u op één adres terecht voor maatwerk op het gebied van protheses en frames, kroon- en brugwerk, beschermen, rebasen, correctie, reparatie en vernieuwing van kunstgebitten.

Vult u hieronder s.v.p. uw gegevens in zodat wij met u in contact kunnen komen:

Andere tandprothetische producten?

Wij bieden u nog meer tandtechnische producten aan.
Onder andere de volgende: