4.6/5

Noodprothese

Heeft uw patiënt tanden en/of kiezen laten trekken? Het kaakbot heeft ongeveer 3 maanden de tijd nodig om te herstellen van deze behandeling. Het kan een jaar duren voordat uw patiënt de definitieve gebitsprothese krijgt. Als uw patiënt deze periode niet gedeeltelijk zonder tanden wil rondlopen, dan kan deze een noodprothese oftewel een immediaatprothese nemen. Zo heeft uw patiënt toch een mooi en functioneel gebit voor deze tijdelijke fase.

Noodprothese

Wenperiode

Tegenwoordig is het maatschappelijk niet meer acceptabel om tandenloos rond te lopen. Als uw patiënt de eerste maanden zonder tanden rondliep, is een noodgebit nu een prima oplossing. De tanden voelen de eerste dagen vreemd en ongemakkelijk aan, waardoor uw patiënt een knellend of pijnlijk gevoel krijgt. De kaken krimpen enorm in de eerste paar maanden, waardoor de pasvorm afneemt. Na verloop van tijd hebben we een nieuwe binnenlaag op het kunstgebit aangebracht om de pasvorm te verbeteren. Dit heet rebasing. Een noodprothese wordt ongeveer zes maanden tot een jaar gedragen voordat deze wordt vervangen door een definitieve prothese.

Herstelperiode

Het gebit zal ook tijdens het dragen van de noodprothese tijd nodig hebben om te herstellen. Tijdens de herstelperiode kan uw patiënt deze prothese gewoon dragen. Wel kan deze last hebben van pijnklachten, gezien diens kaak nog herstellende is. 

Verschil tussen prothesen

Een verschil tussen een noodprothese en de definitieve gebitsprothese is onder andere dat de noodprothese van de bovenkaak geen rand heeft. Door het trekken van tanden en/of kiezen is het tandvlees namelijk opgezwollen, waardoor er weinig ruimte overblijft. Wanneer het kaakbot en tandvlees van de patiënt volledig tot rust zijn gekomen, krijgt deze diens definitieve gebitsprothese.

Wilt u meer weten over onze noodprothese?

Wij helpen u graag verder met uw vraagstukken. Kom in contact met ons team voor meer informatie over onze noodprothesen.

Waarom kiezen voor Tandtechniek Brabant?

Bij Tandtechniek Brabant kunt u als tandprofessional op één adres terecht voor maatwerk op het gebied van protheses en frames, kroon en brugwerk, beschermen, rebasen, correctie, reparatie en vernieuwing van kunstgebitten. 

Met onze jarenlange ervaring staan wij voor alles op het gebied van tandprothetische zorg.

 

Kom in contact met ons team

Tandtechniek Brabant is dé specialist voor uw noodprothese in Breda. Ook voor andere vraagstukken kunt u bij ons terecht.

Maak kennis met ons team

Vorige
Volgende

Onze vestiging van Tandtechniek Brabant in Breda

Tandtechniek Brabant
Dr Struyckenplein 61
4812 TA Breda

Kom in contact met Tandtechniek Brabant

Bij Tandtechniek Brabant kunt u op één adres terecht voor maatwerk op het gebied van protheses en frames, kroon- en brugwerk, beschermen, rebasen, correctie, reparatie en vernieuwing van kunstgebitten.

Vult u hieronder s.v.p. uw gegevens in zodat wij met u in contact kunnen komen:

Andere tandprothetische producten?

Wij bieden u nog meer tandtechnische producten aan.
Onder andere de volgende: