4.6/5

Rebasing

Langzamerhand slinkt de kaak van uw patiënt. Dit is een natuurlijk proces waar helaas niets tegen te doen is. Op een gegeven moment zou het kunstgebit daardoor klachten kunnen gaan geven. Denk aan het loszitten of het veroorzaken van drukplekken in de mond. Wanneer de gebitsprothese van uw patiënt irritaties geeft, kunnen wij deze klachten doorgaans verhelpen door het rebasen van diens kunstgebit.

Rebasing

Het kunstgebit weer passend maken

Het aanpassen van de pasvorm van de gebitsprothese heet ‘rebasen’, dit is het opvullen van een kunstgebit. Rebasen kan voor zowel de boven- als de onderkaak van zowel een volledige als een gedeeltelijke prothese. Hierbij brengen we een nieuwe laagje aan de binnenkant van het kunstgebit aan. Om dit te doen, wordt er eerst een afdruk gemaakt. Doordat deze nieuwe laag precies aan het tandvlees en slijmvliezen hecht, zal de prothese beter passen. Dit wordt gedaan als de prothese verder niet kapot is, maar gewoon een beetje los aanvoelt. De huidige prothese kan hierna weer enige tijd mee.

Klaar in een dag

Het rebasen zal niet veel tijd in beslag nemen en daarom kunt u het gebit van de patiënt in de ochtend aan ons meegeven en in de namiddag bezorgen wij het weer bij uw praktijk. Het is verstandig om er rekening mee te houden dat uw patiënt diens gebit een middagje moet missen. Heeft de patiënt nog een oud gebit liggen? U doet er dan goed aan om uw patiënt te adviseren om deze mee te nemen, zodat deze niet zonder rond hoeft te lopen.

Wilt u meer weten over onze rebasing?

Wij helpen u graag verder met uw vraagstukken. Kom in contact met ons team voor meer informatie over rebasing.

Waarom kiezen voor Tandtechniek Brabant?

Bij Tandtechniek Brabant kunt u als tandprofessional op één adres terecht voor maatwerk op het gebied van protheses en frames, kroon en brugwerk, beschermen, rebasen, correctie, reparatie en vernieuwing van kunstgebitten. 

Met onze jarenlange ervaring staan wij voor alles op het gebied van tandprothetische zorg.

Kom in contact met ons

Tandtechniek Brabant is dé specialist voor uw rebasing in Breda. Ook voor uw andere vraagstukken kunt u bij ons terecht.

Maak kennis met ons team

Vorige
Volgende

Onze vestiging van Tandtechniek Brabant in Breda

Tandtechniek Brabant
Dr Struyckenplein 61
4812 TA Breda

Kom in contact met Tandtechniek Brabant

Bij Tandtechniek Brabant kunt u op één adres terecht voor maatwerk op het gebied van protheses en frames, kroon- en brugwerk, beschermen, rebasen, correctie, reparatie en vernieuwing van kunstgebitten.

Vult u hieronder s.v.p. uw gegevens in zodat wij met u in contact kunnen komen:

Andere tandtechnische producten?

Wij bieden u nog meer tandprothetische producten aan.
Onder andere de volgende: