4.6/5

Beschadiging van tanden voorkomen

beschadiging van tanden voorkomen

Er zijn verschillende manieren om beschadiging van tanden en kiezen te voorkomen. Een van de belangrijkste manieren is door een goede mondhygiëne te behouden. Dit betekent dagelijks tandenpoetsen en flossen, zodat tandplak en tandsteen worden verwijderd. Bovendien kan het gebruik van een tandenborstel met zachte haren en fluoride tandpasta helpen om tanden en kiezen sterk te houden. Het gebruiken van een tandenborstel met harde haren kan nadelige gevolgen hebben voor de mondgezondheid. Dit komt omdat harde haren van de tandenborstel kunnen leiden tot overmatige druk op de tanden en tandvlees. Dit kan leiden tot schade aan het tandglazuur, gevoelige tanden, bloedingen en ontstekingen van het tandvlees. Bovendien kan het gebruik van een tandenborstel met harde haren ook leiden tot overmatige verwijdering van het tandvlees. Hierdoor kan het tandvlees terugtrekken, waardoor de tanden er langer uit gaan zien.

Kauwen

Het is ook belangrijk om op de juiste manier te kauwen. Dit betekent het kauwen van voedsel op de achterkant van de mond, omdat dit minder stress op de tanden en kiezen plaatst. Bovendien is het verstandig om harde en kleverige voedingsmiddelen te vermijden, omdat deze de tanden en kiezen kunnen beschadigen.

Suiker

Een andere belangrijke factor is de hoeveelheid suiker die we consumeren. Veel suiker kan leiden tot tandbederf, dus het is belangrijk om het suikergebruik te beperken en regelmatig tandartsbezoeken te plannen voor controle en professionele reiniging.

Slechte middelen

Overmatig gebruik van tabak, alcohol of drugs kan ook de mondgezondheid negatief beïnvloeden. Dit kan leiden tot gevoeligheid van tanden, tandbederf, mondontstekingen, verkleuringen en andere problemen.

Advies zoeken

Als tanden of kiezen al beschadigd zijn, is het belangrijk om direct professioneel advies te zoeken. Een tandarts kan een passende behandeling adviseren en eventueel reparaties uitvoeren. Maak daarom op tijd een afspraak bij Tandprothetiek Brabant.

Kort samengevat, door goed te poetsen met de juiste tandenborstel, regelmatig te flossen, gezonde voeding te eten, het suikergebruik te beperken en tabak, alcohol en drugs te vermijden kan men beschadiging van tanden en kiezen voorkomen.