4.6/5

De voordelen van een klikgebit

Heb je momenteel een loszittend kunstgebit dat niet meer goed past? Dan is het begrijpelijk dat je naar alternatieven zoekt. Een klikgebit is voor de meeste mensen met klachten van hun loszittende kunstgebit, de beste langetermijnoplossing.

 

Wat is een klikgebit?

Een klikgebit of klikprothese is een kunstgebit dat een vaste hechting heeft met de kaak. Het grote voordeel hiervan is dat je geen last meer hebt van een loszittende prothese. De kaak slinkt na het trekken van je tanden en kiezen. Hierdoor neemt de ondersteuning van het kunstgebit geleidelijk af en ontstaan er klachten. Een klikgebit is in deze situatie voor de meeste mensen de beste oplossing.

 

Hoe wordt een klikgebit bevestigd?

De prothese kan worden ‘vastgeklikt’ aan implantaten. Implantaten zijn kunstwortels die als een schroef in de kaak worden geplaatst. Twee of vier implantaten zijn voldoende om een kunstgebit te dragen. Het is belangrijk dat het lichaam de materialen niet afstoot. Daarom zijn implantaten doorgaans gemaakt van titanium met een keramische buitenlaag.

 

Implantaten laten plaatsen

Jouw gezondheid staat centraal. Daarom is het belangrijk om te weten of je medicijnen gebruikt of dat je last hebt van allergieën. Vervolgens worden röntgenfoto’s gemaakt van de kaak en wordt er een behandelplan opgesteld. Alleen als er geen complicaties zijn, komt een afspraak tot stand om de implantaten te plaatsen. Na de ingreep wordt er een afdekschroef geplaatst op de implantaten. Na ongeveer 3 maanden herstellen kom je terug bij de implantoloog die het herstel beoordeelt. Bij voldoende herstel word je terugverwezen naar onze praktijk.

 

Klikgebit laten maken

Je hebt inmiddels de implantaten, nu is het tijd voor het klikgebit. Er worden opnieuw afspraken voor het aanmeten om voor een perfecte aansluiting op de implantaten te zorgen. Na behandeling volgen een aantal nacontroles. Je kunt nu nog vele jaren genieten van het comfort dat een klikgebit te bieden heeft.

 

De voordelen van een klikgebit op implantaten

  • Volledig vergoed vanuit de basisverzekering
  • Geen last meer van een loszittend kunstgebit
  • Comfort van een natuurlijk gebit
  • Verminderd smaakverlies

 

Ben jij benieuwd of een klikgebit op implantaten wellicht iets voor jou is? Bezoek dan onze behandelpagina.