4.6/5

Een kunstgebit en de verbeteringen in tandheelkundige technologie

Kunstgebit en verbeteringen

Een kunstgebit nemen is voor veel mensen een lastige beslissing. Over het algemeen wordt er namelijk negatief gedacht over een kunstgebit. Het kan zijn dat je tanden in een slechte staat zijn en je er veel pijn door hebt. Dat is erg zonde, want hierdoor vermindert niet alleen je eetlust maar ook jouw comfort. Gelukkig zijn hulpmiddelen binnen de tandheelkundige aanzienlijk verbeterd en betaalbaarder geworden. In dit artikel lees hoe een kunstgebit jou kan helpen.

Voor wie is een kunstgebit?

Een kunstgebit of tandprothese maakt het mogelijk om te leven met ontbrekende tanden door een comfortabele en natuurlijk ogende manier van kauwen, spreken en glimlachen te bieden. Een kunstgebit is een prothese dat uitneembaar is en bovenop het tandvlees rust. Ze bieden een comfortabele manier om de ontbrekende tanden te vervangen zonder de noodzaak van een implantaat of het ongemak dat ze permanent in jouw mond moeten worden gemonteerd. Tegenwoordig blijven protheses ook beter zitten, in tegenstelling tot vroeger. De kans is veel kleiner dat je het kunstgebit uitvalt wanneer je bijvoorbeeld hard moet lachen. Je hoeft je veel minder druk te maken dat er iets gebeurt. Je leeft dus een stuk vrijer!

Lijm of schroeven?

De meeste protheses zitten vast met lijm. Mocht dit niets voor jou zijn kun kijken naar een klik kunstgebit. Met deze versie worden er schroeven in je mond geplaatst waar je het gebit dan in klikt. Het voordeel hiervan is dat deze nog steviger vast zit én je hoeft niet met lijm te klooien. Het klinkt misschien een beetje heftig om schroeven in je mond te bevestigen, maar ook dit valt mee. Het is een vernuftige uitvinding waarbij je haast niks voelt als je het kunstgebit erin klinkt.

Mocht je nog twijfelen over een kunstgebit, neem dan gerust contact met ons op om deskundig advies te krijgen. Hierdoor heb je sneller dan gedacht je eetlust terug!