4.6/5

Is elektrisch tandenpoetsen beter dan gewoon poetsen?

Elektrisch tanden poetsen

Elektrische tandenborstels zijn een zeer populaire manier om je tanden schoon te maken en zijn verkrijgbaar in verschillende prijzen. Er zijn tegenwoordig veel verschillende fabrikanten en modellen elektrische tandenborstels op de markt, dus het kan moeilijk zijn om de juiste te vinden.

Aangezien er zo’n divers assortiment beschikbaar is, is het belangrijk om alle factoren die van invloed zijn op jouw beslissing te overwegen voordat je er één koopt. Dit artikel bespreekt de voordelen van het kiezen van een elektrische tandenborstel ten opzichte van traditionele handmatige borstels, evenals enkele belangrijke factoren waarmee je rekening moet houden.

Elektrisch versus handmatig

We willen allemaal een frisse adem en een gezond gebit. Dit is de reden waarom veel mensen ervoor kiezen om elektrische tandenborstels of handtandenborstels te gebruiken. Vanuit tandheelkundig oogpunt heeft elektrisch poetsen eigenlijk geen nadelen in vergelijking met een handtandenborstel. Maar handtandenborstels zijn vaak wel goedkoper. Het algemene advies is om te investeren in elektrisch omdat deze op de lange termijn beter zijn. Je moet niet vergeten dat jouw mondgezondheid erg belangrijk is. En goed je tanden poetsen is een van de belangrijkste onderdelen van de mondgezondheid.

Alleen elektrisch poetsen is niet genoeg

Naast tandenpoetsen blijft het belangrijk om ook de ruimtes tussen je tanden goed te verzorgen. Zelfs een elektrische tandenborstel kan niet overal bij. De ruimtes tussen je tanden worden vaak niet goed schoon wanneer je alleen je tanden poetst. En dit terwijl ongeveer 40% van je tandoppervlak zich tussen je tanden bevindt. Reinig je gebit daarom ook nog goed met ragertjes of flosdraad.

Een elektrische tandenborstel kopen

Er zijn diverse elektrische tandenborstels te koop. De ronde borstels zijn doorgaans iets effectiever in het reinigen van je tanden. Voor een optimaal resultaat kies je voor een elektrische tandenborstel met een ronde kop en met een oplaadbare accu. Vergeet niet dat je jouw tandenborstel regelmatig moet vervangen. De regel is elke drie maanden een nieuwe gebruiken voor een optimale mondhygiëne.