4.6/5

Medicijngebruik en een kunstgebit

Kunstgebit-en-medicijnen

Bij Tandprothetiek Brabant ontvangen we patiënten met vragen over hun medicijngebruik wanneer ze een kunstgebit hebben of willen laten aanmeten. De meest gestelde vraag die wij horen: is het verstandig om een kunstgebit aan te laten meten wanneer ik medicijnen gebruik? Wij hebben een simpel antwoord op deze vraag: in de meeste gevallen is het geen probleem om een kunstgebit aan te laten meten of te dragen wanneer u medicijnen gebruikt.

Het aanmeten van een kunstgebit

Wanneer u een kunstgebit laat aanmeten is het gebruik van medicijnen op zich geen probleem. Het is wel belangrijk om door te geven aan onze tandartsen welke medicijnen u gebruikt. Zij kunnen hier dan rekening mee houden. Dit is niet alleen belangrijk bij het aanmeten van een kunstgebit maar eigenlijk bij iedere behandeling. Bij het gebruik van bijvoorbeeld antistollingsmedicijnen is oplettendheid bij sommige behandelingen noodzakelijk. Wanneer u dit doorgeeft wordt hiermee rekening gehouden en kunnen eventuele problemen voorkomen worden.

Het gebruik van medicijnen bij het dragen van een kunstgebit

Ook bij het dragen van een kunstgebit is het gebruik van medicijnen geen probleem. De enige kwestie welke zich kan voordoen is, wanneer medicijnen die u gebruikt zorgen voor een droge mond. Een droge mond in combinatie met een kunstgebit kan voor wat ongemakken zorgen. Wanneer u minder speeksel in uw mond heeft kan dit ervoor zorgen dat het kunstgebit minder houvast heeft. Hierdoor kan uw tandvlees pijn gaan doen of gaan irriteren. Dit is echter te verhelpen door meer te drinken of af en toe op een zuurtje te zuigen. Hierdoor wordt meer speeksel aangemaakt en is het probleem snel verholpen. Uiteraard kunnen wij u hierin perfect begeleiden.

Heeft u op dit moment problemen met uw kunstgebit of verder nog vragen over het aanmeten van een kunstgebit? De specialisten van Tandprothetiek Brabant staan voor u klaar. Wij hebben een antwoord op iedere vraag en helpen u graag bij het oplossen van eventuele problemen.