4.6/5

Mondhygiëne behandelingen die onmisbaar zijn

Onmisbare-mondhygiene-behandelingen

Zelf gezond leven levert een krachtige bijdrage aan uw mondgezondheid. Maar dat geldt ook andersom. Een goede mondhygiëne en gezond tandvlees kan er voor zorgen dat je zelf ook een goede weerstand en gezondheid hebt en krijgt. In dit blog geven wij enkele tips over behandelingen die onmisbaar zijn voor een goede mondhygiëne.

Tanden poetsen is de basis

We moeten het noemen, want de meeste problemen ontstaan echt doordat er niet regelmatig of niet goed genoeg wordt gepoetst. Twee keer uw tanden poetsen is het minimale. Het liefst drie keer. Dus in de ochtend, na de lunch en voor het slapen gaan. Als u dit combineert met flossen heeft u een complete basisverzorging die een hele grote bijdrage kan leveren aan een gezonde mond en tanden. Vergeet bij het tanden poetsen ook de achterkanten van uw kiezen niet en poets ook uw tong en tandvlees (zachtjes) mee.

Naar de preventie-assistent(e)

Soms ontstaan er toch problemen of klachten. U kunt dan terecht bij een preventie-assistent(e). Die kan helpen uw poetsgedrag te verbeteren en aangeven hoe u in uw situatie het beste kan omgaan met uw gebit. Want klachten voorkomen is beter dan genezen en dat is exact wat een preventie-assistent(e) doet. Hij of zij helpt u inzicht te geven en door middel van het leren van de fijne kneepjes en het geven van praktische tips zult u al snel resultaat boeken.

Een mondhygiëne behandeling

Een mondhygiënist verwijdert alle tandplak, tandsteen en aanslag. Daarbij verzorgt diegene je tandvlees, zodat dit kan herstellen. Naast het verhelpen van ontstoken tandvlees helpt een mondhygiënist bij het voorkomen van nieuwe problemen. En nogmaals, voorkomen is beter dan genezen. Maar buiten het reinigen van een gebit doet een mondhygiënist meer. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een mondonderzoek, zoals het maken van röntgenfoto’s en gebitsafdrukken. Om hiermee bijvoorbeeld de oorzaak van een klacht te vinden. Ook brengt een mondhygiënist een laklaag aan op kwetsbare tanden (dit heet sealen) alsook het aanbrengen van fluoride.

Heeft u problemen met uw tanden of tandvlees? Laat onze mondhygiënistes of preventie-assistentes helpen. Samen zorgen zij er voor dat je mond weer gezond wordt en je weer een stralende glimlach hebt. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op.