4.6/5

Waarom moet ik op periodieke controle komen?

Periodieke-controle-kunstgebit

Veel mensen denken dat ze niet meer op periodieke controle hoeven te gaan wanneer ze een kunstgebit hebben. Dit is echter niet waar. De periodieke controle is juist heel belangrijk wanneer u een kunstgebit heeft. Om problemen te voorkomen is het belangrijk om minimaal 1x per jaar een bezoek te brengen aan de tandarts.

Periodieke controle

Tijdens een periodieke controle worden niet alleen de tanden en kiezen gecontroleerd. De tandarts kijkt naar het tandvlees en de algehele conditie van uw mond. Tandproblemen kunnen zo al vroeg worden ontdekt en voorkomen. Dit is niet alleen belangrijk wanneer u uw eigen tanden nog heeft, maar misschien nog wel belangrijker wanneer u een kunstgebit heeft. Door de conditie van uw mond optimaal te houden zorgen we ervoor dat uw kunstgebit comfortabel zit en ernstige problemen kunnen worden voorkomen.

Pasvorm en drukplekken

Wanneer u op periodieke controle komt bij de tandarts, gaan wij eerst kijken naar de conditie van uw mond. Is uw tandvlees gezond en mooi van kleur, zien we ergens wondjes in de mond of drukplekken? Wanneer er problemen zijn met uw tandvlees of wanneer we wondjes ontdekken gaan we kijken waardoor dit ontstaat. Is er een beschadiging aan het kunstgebit, heeft het te maken met voeding of met uw algehele gezondheid. Samen met u kijken we hoe we deze problemen kunnen oplossen. Wanneer er drukplekken in uw mond zitten, kunnen we kijken hoe we het kunstgebit moeten aanpassen om dit te verhelpen.

Vaak worden beginnende problemen met uw kunstgebit ontdekt tijdens een periodieke controle. Zo voorkomen we pijn en andere klachten die ontstaan wanneer deze problemen later pas worden ontdekt.

Jaarlijkse controle

Zorg ervoor dat u, net zoals u deed voordat u uw kunstgebit kreeg, minimaal 1x per jaar een bezoek brengt aan de tandarts. Zo voorkomen we pijn en andere vervelende klachten en zorgen we ervoor dat uw mond en kunstgebit in top conditie blijft. Neem gerust contact op met onze assistentes voor een afspraak.