4.6/5

Wanneer is een frameprothese nodig?

We kennen allemaal wel een kunstgebit en klikgebit, maar wat is een frameprothese en wanneer kies ik voor deze oplossing? Dat vertellen wij u graag.

U kunt kiezen voor een frameprothese wanneer er meerdere tanden moeten worden vervangen door kunsttanden. Het is natuurlijk heel vervelend wanneer er tanden vervangen moeten worden en u niet meer op uw eigen tanden kunt rekenen. Er zijn dan verschillende mogelijkheden. Bij een kunstgebit of klikgebit wordt uw gehele gebit vervangen. Deze optie is in dit geval niet relevant voor u.

Kunststof of metaal

Wanneer er één of meerdere tanden vervangen moeten worden kunt u kiezen voor een prothese. Deze kan gemaakt worden van kunststof of metaal. Een frameprothese is gemaakt van metaal. Dit is sterker en gaat langer mee. Het is een betere oplossing voor de lange termijn. Een kunststof prothese is eigenlijk een overgang naar een volledig kunstgebit. Dit is belangrijk om mee te nemen in uw beslissing voor een dergelijke prothese.

Voordelen van een frameprothese

Een frameprothese gaat langer mee omdat deze gemaakt is van metaal. Verder slinkt uw kaak minder snel wanneer u hier gebruik van maakt, dit is vooral voor de toekomst heel belangrijk. Ook is het draagcomfort van een frameprothese hoger omdat deze voor 80% op uw eigen tanden en kiezen steunt. Het enige nadeel van de prothese is dat de ankers zichtbaar kunnen zijn bij lachen en praten.

Hoe werkt een frameprothese?

Het is een metalen constructie die op uw eigen tanden en kiezen steunt. Op de metalen basis worden door middel van tandvleeskleurig hars de kunsttanden of kiezen geplaatst. De metalen plaat vormt een geheel en kan met metalen haakjes, zogenaamde klammers, aan de bestaande tanden en kiezen worden bevestigd.

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over een frameprothese en of dit ook een goede oplossing voor u is? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag.