4.6/5

Wat is Rebasing?

Wat is rebasen?

U heeft een kunstgebit en wanneer het pas is aangemeten, past deze perfect. Hij sluit mooi aan en veroorzaakt geen problemen bij het eten. Dit kan echter na verloop van tijd veranderen. Dit komt omdat uw kaak slinkt. Naarmate de tijd verstrijkt slinken uw kaken, dit is een natuurlijk proces waar u niets tegen kunt doen. Het is echter wel vervelend omdat uw kunstgebit hierdoor los gaat zitten of drukplekken kan veroorzaken in de mond. Dit is echter gemakkelijk op lossen door het ‘rebasen’ van de prothese.

Rebasing

Wanneer uw gebitsprothese niet meer goed past dan passen wij deze aan. Door het ‘rebasen’ kunnen wij problemen oplossen en verdwijnen de irritaties. Rebasen kan zowel bij de boven- als de onderkaak. Wij kunnen door middel van rebasen uw volledige, maar ook een gedeeltelijke prothese aanpassen. Hierdoor kunt u weer ontspannen praten, eten en kauwen. Na het rebasen hoopt zich ook minder vuil en etensresten op onder de prothese en dat is altijd een stuk comfortabeler.

Kom altijd naar de periodieke controle

Om ervoor te zorgen dat wij uw gebit op tijd kunnen rebasen is het belangrijk om altijd langs te komen tijdens de jaarlijkse periodieke controle. Tijdens deze periodieke controle kijken wij uw mond na en controleren of de prothese op de juiste manier past. Als dit niet zo is, dan kunnen we gelijk een afspraak maken om de problemen op te lossen.

Snel klaar

Het rebasen kan heel snel klaar zijn. We maken een afspraak om een afdruk van uw mond te maken, waarna wij uw prothese gaan aanpassen. Vaak is deze dan in de middag alweer klaar om opgehaald te worden. Zo hoeft u niet lang het kunstgebit te missen. Naast het aanpassen, wordt uw gebit ook helemaal nagekeken en gereinigd. Het kunstgebit is daarna weer zo goed als nieuw. De kosten van het rebasen worden meestal voor 90% vergoed vanuit de basisverzekering.

Heeft u vragen over de mogelijkheden? Wij helpen u graag met alle vragen of een gratis prothesecheck.