4.6/5

Wat komt er kijken bij gewenning van een kunstgebit?

Wat komt er kijken bij gewenning van een kunstgebit?

Kunstgebitten zijn een volledige set kunst tanden die in de tandvleesrand worden gelijmd om ontbrekende tanden te vervangen. Kunstgebitten kunnen worden gebruikt om alle of een deel van de natuurlijke tanden te vervangen. Het hebben van een kunstgebit betekent niet dat u niet goed kunt eten of spreken, maar een tandarts moet er wel voor zorgen dat ze goed passen. Het wennen aan een kunstgebit is een lang proces en het vergt geduld en tijd. Het is het beste om dit proces in kleine stappen te doen en niet probeert om uzelf te forceren.

Wat zijn kunstgebitten?

Kunstgebitten zijn gemaakt van acryl, hars of metaal. De basis is het deel dat zich het dichtst bij het tandvlees bevindt met een reddingslijn om het op zijn plaats te houden. Gedeeltelijke prothesen kunnen worden bevestigd met metalen klemmen of kleine hulpstukken die pennen worden genoemd en die op de natuurlijke tanden worden bevestigd. Een volledig kunstgebit wordt aan weerszijden van het tandvlees bevestigd met kleine hulpstukken die klemmen worden genoemd.

Soorten tandprothese

Een kunstgebit is een uitneembaar hulpmiddel dat op de boven- of onderkaak wordt aangebracht en wordt gebruikt om ontbrekende tanden en tandvlees te vervangen. Een gedeeltelijke prothese is een valse tand of tanden met een basis die over de resterende natuurlijke tanden past voor ondersteuning en retentie. Het kan worden gemaakt van metaal, plastic of keramische materialen. Een volledige prothese kan uit één stuk (van metaal) of uit twee delen (boven- en onderkaak) worden vervaardigd.

Het belangrijkste verschil tussen de twee soorten kunstgebitten is dat wanneer u een volledige prothese behandeling krijgt, de tandarts al uw tanden en tandvlees uit uw mond zal verwijderen voordat de prothese wordt geplaatst.

Implantaten – De beste oplossing voor ontbrekende tanden

Bent u op zoek naar een manier om uw mooie glimlach terug te krijgen? Implantaten zijn dan de beste oplossing voor ontbrekende tanden. Implantaten geven vaak betere resultaten dan andere procedures zoals kunstgebitten of bruggen. Implantaten bieden een permanente oplossing voor tandverlies, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken dat ze na verloop van tijd breken of verschuiven.

Er zijn veel mogelijkheden om een tandprothese te kiezen die bij u past. Vergeet niet dat het nemen van een tandprothese uw leven en gemoedstoestand aanzienlijk kunnen verbeteren. Bent u nog niet zeker wat voor u het beste kan werken? Neem dan contact op met Tandprothetiek Brabant voor een gratis check.