4.6/5

Zonder angst sporten met een mondbeschermer

Sporten-met-mondbeschermer

Wanneer we sporten is er altijd kans op een ongeluk of blessure. Dit kan een gebroken arm, verzwikte voet of verrekte spier zijn. Maar tijdens het sporten kunt u ook uw tanden beschadigen. Een verkeerde bal in het gezicht kan een gebroken tand veroorzaken. Dit is vaak heel pijnlijk, maar het is goed te voorkomen. Wanneer u gebruik maakt van een mondbeschermer zijn uw tanden en mond beschermt bij ongelukken.

Verschillende mate van bescherming

Veel sporters zoals boksers, schaatsers, skaters en voetballers maken tegenwoordig gebruik van een mondbeschermer, ook wel een bitje genoemd. Naast de tanden beschermt een mondbeschermer ook de tong, de lippen en het tandvlees. Allemaal belangrijke onderdelen van uw mond die een goede bescherming verdienen.

Er zijn drie soorten mondbescherming verkrijgbaar, welke ook een andere mate van bescherming bieden. Wanneer u kiest voor een kant-en-klare gebitsbeschermer is uw mond minimaal beschermt. Deze bitjes zijn heel goedkoop, maar zijn niet aangepast aan uw gebit en bieden daarom een kleine mate van bescherming. U kunt ook kiezen voor voorgevormde mondbeschermers. Deze worden in sportzaken verkocht. Deze bieden een betere bescherming, omdat ze verkrijgbaar zijn voor verschillende gebitsoorten.

Bij Tandprothetiek Brabant zorgen wij voor exact passende gebitsbeschermers, dit is de derde variant. Deze worden door onze tandartsen en orthodontisten aangemeten en zorgen voor de beste bescherming.

De beste mondbescherming

Wanneer u kiest voor een mondbeschermer van Tandprothetiek Brabant dan zorgen wij ervoor dat deze goed wordt aangemeten zodat u de beste bescherming heeft voor uw tanden en mond. Eerst wordt er een afdruk van uw gebit gemaakt. Daarmee wordt een kopie van het gebit gecreëerd zodat de mondbeschermer precies op uw gebit past. Wilt u meer informatie over de mogelijkheden? Neem dan contact op met onze assistenten. Zij kunnen u er alles over vertellen en een afspraak voor u inplannen.